Όμιλος

Η κυριότερη δραστηριότητα του oμίλου είναι η εισαγωγή και εμπορία αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και ανταλλακτικών Suzuki και Cadillac, καθώς και των φορτηγών Daf και των λεωφορείων TEMSA. Στον τομέα της λιανικής η δραστηριοποίηση του ομίλου περιλαμβάνει την εμπορία αυτοκινήτων Abarth, Alfa Romeo, Cadillac, Dacia, Fiat, Ford, MINI, Nissan, Opel, Renault, Volvo, μεταχειρισμένων αυτ/ων Σφακιανάκης Επιλογές, φορτηγών και λεωφορείων ΜΑΝ, καθώς και των αυτοκινήτων και μοτοσικλετών Suzuki και BMW.

Επιπλέον, ο όμιλος ασχολείται με τη μίσθωση οχημάτων μέσω της εταιρίας Executive Lease, τις μεσιτείες ασφαλειών μέσω της εταιρίας Sfakianakis Insurance Brokers, καθώς και την παροχή υπηρεσιών ταχυμεταφορών μέσω της εταιρίας Speedex. Επιπρόσθετα, ο όμιλος δραστηριοποείται στον τομέα των οικιστικών ακινήτων και του real estate.

Μετά την εξαγορά της Mirkat Ltd, που είναι ο αποκλειστικός εισαγωγέας των προϊόντων Suzuki για τη Βουλγαρία, η ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ Α.Ε.Β.Ε. ανέλαβε ως αποκλειστικός εισαγωγέας των προϊόντων Suzuki και για τη FYROM και την Αλβανία.

Η ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ Α.Ε.Β.Ε. εξαγόρασε την εταιρεία Ergotrak A.E., αποκλειστικό αντιπρόσωπο και διανομέα στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια των εμπορικών σημάτων Cummins, Case, Ausa, Linde, Compair και Hitachi, εισερχόμενη δυναμικά στην αγορά των μηχανημάτων έργων και των βιομηχανικών προϊόντων.

Τέλος, ο όμιλος δραστηριοποιείται και στην Κύπρο μέσω της Alpan Electroline Ltd που είναι αποκλειστικός εισαγωγέας λευκών και μαύρων ηλεκτρικών ειδών Samsung, Indesit, Kuppersbusch, Korting. Ακόμη είναι αποκλειστικός εισαγωγέας Samsung για προϊόντα κινητής τηλεφωνίας και πληροφορικής.