Όμιλος

Η κυριότερη δραστηριότητα του oμίλου είναι η εισαγωγή και εμπορία αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και ανταλλακτικών Suzuki, καθώς και φορτηγών Daf και λεωφορείων Temsa.

 Στον τομέα της λιανικής, η δραστηριοποίηση του ομίλου περιλαμβάνει την εμπορία αυτοκινήτων Abarth, Alfa Romeo, BMW, Dacia, Fiat, Ford, MINI, Nissan, Opel, Renault,Skoda, Suzuki,Volvo, μεταχειρισμένων αυτοκινήτων του δικτύου Σφακιανάκης Επιλογές, καθώς και μοτοσικλετών Suzuki και BMW Μοtorrad.

O Όμιλος δραστηριοποιείται στον κλάδο μίσθωσης οχημάτων μέσω της εταιρίας Executive Lease, είναι ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος της εταιρείας Enterprise στην Ελλάδα διαθέτοντας έτσι υπηρεσίες βραχυχρόνιας και μακροχρόνιας μίσθωσης αυτοκινήτων.

Επιλέον ο Όμιλος είναι ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος των εμπορικών σημάτων Cummins, Case, Ford Trucks, Linde και Hitachi μέσω της εταιρείας Ergotrak, ενώ παράλληλα δραστηριοποιείται στις μεσιτείες ασφαλειών μέσω της εταιρίας Sfakianakis Insurance Brokers, καθώς και την παροχή υπηρεσιών ταχυμεταφορών μέσω της εταιρίας Speedex.

Στο εξωτερικό ο Όμιλος αποτελεί τον αποκλειστικό εισαγωγέα των προιόντων Suzuki για τη Βουλγαρία, μέσω της εταιρείας   Mirkat Ltd,  και για την FYROM μέσω της εταιρείας Mirkat Skopje.

Η ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ Α.Ε.Β.Ε. εξαγόρασε την εταιρεία Ergotrak A.E., αποκλειστικό αντιπρόσωπο και διανομέα στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια των εμπορικών σημάτων Cummins, Case, Ausa, Linde, Compair και Hitachi, εισερχόμενη δυναμικά στην αγορά των μηχανημάτων έργων και των βιομηχανικών προϊόντων.

Τέλος, ο Όμιλος δραστηριοποιείται και στην Κύπρο μέσω της Alpan Electroline Ltd που είναι αποκλειστικός εισαγωγέας και διανομέας της μάρκας Samsung(κινητή τηλεφωνία) και των μικροσυσκευών Kenwood, Delonghi και Braun.